In de zonnige achtertuin van hun villa, ontvangen Roland en Erica Spekkoper hen hartelijk. Het hoogblonde echtpaar mag plaatsnemen op de steigerhouten stoelen aan de rustieke tafel. De prachtige bruine ogen van de mooie dochter van Roland en Erica lichten op. Ze schiet schichtig de woonkamer in, innig verstrengeld met een nog jonge kip. Ze hebben net nieuwe kuikens en dit haantje heet Karel. Enige naam voor een haan.
Erica begint honderduit te praten over dat ze haar dochters gedrag wel begrijpt. Als de blonde vrouw haar wil onderbreken vraagt Erica of ze haar alsjeblieft wil laten uitpraten:
hun dochter geeft namelijk nooit antwoord als haar in de klas iets wordt gevraagd, ook heeft ze nooit de goede boeken mee en het lampje op haar fiets blijft maar stuk. Daarbij komt dat ze zit te dromen in de klas. Geen wonder dat haar slimme dochter dan even een schop onder haar stoel geeft, zodat ze wakker wordt of haar tas van de balustrade gooit. Hun dochter is irritant, dan is het volkomen terecht dat haar dochter dat corrigeert.
Roland zit er stilzwijgend naast, als het echtpaar de aandacht op hem richt zegt hij verontschuldigend: “Erica is een enorme moederkloek, ze beschermt haar kinderen.”

Na 23 minuten kijkt de blonde man op zijn horloge, hij vraagt Erica of ze klaar is. Ja, ze is klaar en vraagt of het duo nog iets wil drinken. Heeft Roland hierop nog iets te zeggen? Nee, alles is gezegd.
Dan krijgt het echtpaar de beurt. Ze leggen uit dat ze weten dat hun kind bijzonder is en irritatie kan oproepen, maar dat het nog geen reden is haar zó te pesten dat ze de afgelopen drie maanden op de wc haar lunch nuttigt, uit angst om deze bijenkoningin, hun mooie dochter, met haar gevolg tegen te komen. Erica blijft bij haar verhaal.
Als de hoogblonde vrouw haar met ijzig zwoele stem voorlegt dat zij dus voortaan tegen haar achterwerk mag schoppen als ze met de hond langs wandelt, reageert Erica met verbijstering: “Hoezo, wat is dit voor belachelijks?”
“Nou”, legt de vrouw rustig uit: “wij irriteren ons aan jouw dikke billen, daar kan je natuurlijk niks aan doen, maar in jouw redenering is het dus geoorloofd dat daar tegenaan geschopt mag worden. Ter correctie.”

Pas bij het uitgaan zegt Roland Spekkoper weer iets: hij waardeert het dat het blonde stel hun dochter naar een andere school gaat sturen, weg van hun mooie dochter, en hij vraagt of zij binnenkort ook hun huis moeten schilderen en of het een goed idee is om dat dan samen te doen, ze wonen immers bij elkaar in de buurt en sámen is altijd voordeliger. Het blonde echtpaar vindt het een ‘reuze goed idee’. We zijn uiterst correct en we doen onze naam eer aan, denkt Roland tevreden.