Podcasts

Er rolt vanalles uit de HenriekFabriek en hier heb ik de podcasts verzameld.
Er zijn geen thema’s of rubrieken, het is een allergaartje: van sparren, een interview, meditatie of (in opdracht) gemaakte luisterverhalen.
Grabbel, graai, luister en laat je inspireren.

Luister je via je mobiel? Draai hem horizontaal, dan zie je ook de leuke illustraties.

Ben jij soms onrustig, paniekerig, blijf je huilen of heb je het gevoel dat je in cirkels blijft rondlopen, dat je eeuwig aan het vechten bent? Word je getriggerd en raak je overstuur door een situatie of een persoon? Is er een les die steeds voorbij komt die je niet lijkt op te pikken? Dan zit je overlevingsmechanisme in de weg. Deze meditatie onderzoekt je secondaire en primaire emoties en helpt je minder emotioneel afhankelijk te zijn van een ander of een situatie.

LUISTERVERHAAL – In 1904 werd er een fort gebouwd in Hoofddorp om Amsterdam te beschermen tegen vijanden. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, waarin nog 46 andere forten zijn gebouwd. Hoe was het leven op zo’n fort, wat deden de soldaten en zijn er schatten verborgen? Leer de bewoners van het Fort van Hoofddorp kennen: Officier Leeghwater, Maatje en Kokkin Ans beleven samen avonturen die spannend en leerzaam zijn. Lees ook Dennenboom: een kerstverhaal dat zich afspeelt in het fort van Hoofddorp. Gemaakt in opdracht van: Stichting Fort van Hoofddorp. Muziek is van Bibian Buil.

RADIO INTERVIEW – Als zzp’er word je vaak om je kunstje ingehuurd. En als je dat tot in de puntjes beheerst en er een mooie boterham mee verdient, houden zo. Maar wil je verder groeien, dan moet je de Pippi Langkous in jezelf ontdekken. Hoe? Rens de Jong bespreekt dit met: Martine Bakker, comedian en satireschrijver, schreef ‘Ik durf niets maar doe alles’, Henrike van Engelenburg, theaterproducent en strategisch sparringpartner en Jasper Runneboom, online marketing expert en oprichter zakelijkgroeien.nl.  Uitgezonden door BNR Werkverkenners, Rens de Jong

LUISTERVERHAAL – Met stemmen van Bastiaan Ragas en Henrike van Engelenburg, de schrijfster zelf. Het verhaal is geïnspireerd op een boek van Marilyn Maclaughlin en is gemaakt in opdracht van Het Fort van Hoofddorp als onderdeel van: Kijk op het Fort, het programma dat het Fort van Hoofddorp ontsluit voor het grote publiek, naar een idee van Femme Hammer. De muziek is van Ray Klaassen. Illustratie: Geert Gratama.
Gemaakt in opdracht van: Stichting Fort van Hoofddorp