023 531 55 78 info@henriekfabriek.nl

DE WIEKFABRIEK
De Wiekfabriek biedt 115 m2 pal aan het Spaarne in Haarlem. Kantoorruimte dat part-time te huur is, als je niet dagelijkse/wekelijks het kantoor wil gebruiken. Bovendien krijg je gelijkgestemde collega’s die tijd, kennis en kundemet je willen delen. 

We zitten aan de Hendrik Figeeweg 3G in Haarlem. Een plek waar bedrijven, instellingen en zelfstandigen zich met elkaar verbinden om samen verder te komen. De locatie is op loopafstand van station Haarlem en kijkt uit over het Spaarne!
Aan de overkant zit Mooie Boule, de Droste- en Lichtfabriek. Er is parkeerruimte zat en gratis goede koffie en thee.
We hebben af en toe een Wiekhond die op bezoek is. Tevens is naast het gebouw aanwezig: de Bakke-rij, een ideale locatie om met collega’s en klanten een broodje te eten of te bestellen.

Wil jij ook lid worden en geWIEKst zijn? 
Lees verder hoe je lid kunt worden van de Wiek-community en wat de kosten zijn.

De Wiek Fabriek
De ruimte heeft een zee van licht en de akoestiek is prettig. Het heeft een stijlvolle eikenhouten vloer. Een prachtige plek om klanten te ontvangen.
De ruimte biedt 115 m2 met digitale werkplekken, trainings-, yoga- en repetitieruimte en heeft een geluidsdichte spreekserre waarin in stilte gewerkt kan worden of gesprekken gevoerd kunnen worden.
Verder is er internet, een keuken, open huiskamer, wc, een kleine opslagruimte, werk-, vergader- en lunchtafel, printer, een picknicktafel op het terras aan het water! Vanaf september 2022 gaat de werkkring van start.

Zoek jij een ruimte om regelmatig te werken, waar je ook klanten of groepen kunt ontvangen? Dan is de Wiekfabriek wat voor jou.

Samen Wijzer Wieken
Neem een abonnement en kom wekelijks naar de Wiekfabriek om kunde, kennis én opdrachten te delen met elkaar. Delen is vermenigvuldigen staat dan ook op de wand van de Wiekfabriek. Elke 2 maanden is er een WIEK-borrel, zodat alle leden elkaar kunnen ontmoeten.

Als lid word jij een Wieker 
doe je mindful zaken
in een creatieve en veilige omgeving
waar je kennis en kunde deelt

opdrachten geeft en ontvangt

 Wil jij ook geWIEKst zijn? 
Betekenis van gewiekst zijn: ‘snel, slim en op je voordeel gericht’ 

In Haarlem, op een unieke locatie aan het Spaarne, staat sinds begin 2010 het FigeeCenter. Een bedrijfsverzamelgebouw met een fantastische uitstraling. Met panoramisch uitzicht op Haarlemmer Stroom, het Drostecomplex en het oude centrum van Haarlem. Wij bieden hier een kantoorunit aan op de begane grond. Het geheel beschikt verder over een industriële uitstraling met o.a. hoge plafonds.

Huurprijs Wiekfabriek

Voor € 180 per maand heb je persoonlijk toegang tot 115 m2 en alle faciliteiten voor 1 dag per week (dus 4 dagen per maand)

• Je mag van álle ruimten gebruik maken! Dus je maakt geen extra kosten voor het gebruiken van de privé-vergader-kantoor-serre, magazijn
• Je mag klanten en groepen ontvangen zonder extra kosten
• Je hebt 24/7 toegang, maandag tot en met zondag, dag en nacht
• Stroom, internet, printer, koffie/thee is inclusief
• Je hebt je eigen postadres
• Je bent WIEker en onderdeel van de WIEK community die kennis, kunde en opdrachten deelt, je roostert jezelf in via de digitale Wiekfabriek Agenda, hiervoor ontvang je een persoonlijke inlogcode, we zorgen samen dat de fabriek schoon blijft van binnen en van buiten, je neemt je eigen printpapier, apparatuur (zoals een laptop, telefoon) en kantoorartikelen mee.
• De huurtermijn is minimaal 6 maanden. Zolang we nog niet vol zitten, is een kortere termijn bespreekbaar.

Wil je een keer een dag extra?
Geen probleem, aan het einde van elke termijn bekijken we of je meer dagen gebruik hebt gemaakt van de ruimte dan je abonnement aangeeft. Dus een keer een periode dat je meer dagen per week in de Wiekfabriek zit? Geen punt, in de vakantie compenseer je dat weer. Blijkt na de termijn dat het toch echt een beetje uit de hand is gelopen? Dan wordt er een extra bedrag in rekening gebracht: of je betaalt de prijs die voor 2 dagen in de week staat of je betaalt € 45 per extra dag (dat is 50% van de normale dagprijs als je geen WIEK-lid bent). Op deze manier ben je reuze flexibel, ook in periode dat je druk is of juist minder druk door bijvoorbeeld een vakantie. Let op: minder gebruik wordt niet gerestitueerd.

Wil je een paar dagen (een deel van) de fabriek voor jezelf (om bijvoorbeeld te repeteren of een groepstraining te verzorgen)?
De ruimte is te verdelen en afsluitbaar, overleg even met de andere leden of zij in de andere ruimte willen werken, zodat jij kan knallen voor een paar dagen extra personen kunnen tussentijds lid worden met een lidmaatschap van tenminste 6 maanden (denk aan stagiaires of tijdelijke projectondersteuning) per 6 maanden opzegbaar leden die zich vooraf langer dan 12 maanden binden krijgen exclusiviteit, vraag naar de privileges die je dan geniet.

Het komende jaar gaan we uitproberen of dit gaat werken.
Samen scherpen we aan en komen we tot een prettige manier om een plek te realiseren waar we elkaar inspireren en zaken doen.

Ga hier naar de WIEK landingspagina.

NB De Wiekfabriek is géén atelier, er kan dus niet geschilderd worden, kleding genaaid of decors getimmerd.
Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Wil je niet part-time huren en toch een keer gebruik maken van de ruimte?
Dan betaal je € 90 voor 1 dagdeel van 3 uur, tot maximaal 6 personen en dan kijken we of er voldoende ruimte beschikbaar is op het moment dat jij er gebruik van wil maken.

Vanaf 6 personen betaal je € 180 per dagdeel van 3 uur. Koffie en thee is aanwezig. Voor koekjes en catering raden we het Figee Café aan, dat zit om de hoek en is heerlijk!

Prijs per persoon >
1 dag per week/per maand € 180
2 dagen per week/per maand € 360
3 dagen per week/per maand € 540
4 dagen per week/per maand € 720
Full time (5-7 dagen) € 900

Prijs per 2 personen >
1 dag per week/per maand € 360
2 dagen per week/per maand € 540
3 dagen per week/per maand € 720
4 dagen per week/per maand € 900
Full time (5-7 dagen) € 1250