Organisatieontwikkelaar

Verander de context
en mensen veranderen hun gedrag

Pragmatische vertaling van de organisatie problematiek: ‘de versneller’ ofwel de Kick Start

Als organisatieontwikkelaar maak ik een pragmatische vertaling van de problematiek  van uw organisatie op de werkvloer. Deze vertaling noem ik de Kick Start (of new beginnings) en kan eventueel resulteren in een tastbaar instrument dat direct bruikbaar is voor bestuur, management en medewerkers. Het is een praktische ‘versneller’ om de organisatie weer helemaal op orde te gaan krijgen en mensen houvast te geven. In een periode van enkele weken krijgt de organisatie een zetje om weer lekker opgang te kunnen komen.

Mensen verzamelen zich rondom middelen, die bijdragen aan het bereiken van hun persoonlijke ambities. Daarna gaan ze er doelen bij verzinnen die hen verbinden” (K. Weick, 1979)

Mensen komen dus niet bij uw instelling werken vanwege de geweldige idealen, ze willen bij u werken omdat uw organisatie een goed werkgever is, die bijdraagt aan hun persoonlijk doel. Bij leegloop en hoog verzuim gaat er dus iets mis in de organisatie. Mensen stoppen met initiatief nemen, hun welzijn wankelt en prestaties gaan omlaag.

Als organisatieontwikkelaar breng ik de basis op orde. Ik onderzoek waar processen stagneren en leg mijn vingers rondom knopen om ze te ontwarren. Ik vermijd hierbij geen wrijving. Hierdoor ontstaat duidelijkheid, dat brengt rust en vertrouwen en dat is een vruchtbare bodem voor veranderingsprocessen.

Een prettiger werkklimaat, hogere kwaliteit, meer veerkracht en medewerkers die (weer) trots kunnen zijn op de instelling waar ze werken. Dat is waarbij ik organisaties help. Door de randvoorwaarden op orde te brengen én door met hen op de werkvloer aan de slag te gaan.

Als organisatieontwikkelaar onderzoek ik de balans tussen economische belangen en morele waarden in een organisatie, omdat presteren en welzijn van werknemers hand in hand gaan.
De intrinsieke motivatie van zowel werknemers als werkgever staat hierbij centraal. Dit is basale stof, maar is vaak volledig zoekgeraakt in de strijd om te overleven op de werkvloer.

Ik beloof niets wat ik niet kan waarmaken. Pas als er iets is bereikt laat ik het los. Daarom ga ik eerst in gesprek om te bespreken wat het vermeende probleem is. Ik kan pas goed adviseren, als ik precies weet wat er gebeurt op de werkvloer. Daarom ga ik naast uw medewerkers zitten (of staan). Zodat ik zeker weet dat mijn advies werkbaar is en en zodat u ze kunt realiseren én continueren.

‘Ik troost waar het kan en ben streng waar het moet’
Zodra ik merk dat er meer veiligheid is om te praten over persoonlijke drijfveren, ontstaat er ruimte om te praten over gezamenlijke doelen en zit mijn taak erop. Managers en teamcoaches kunnen aan de slag met visieprogramma’s, veranderingen en de onder- en bovenstroom. Ze zullen succesvoller zijn, want de context is veranderd en daarmee het gedrag van uw medewerkers.

“Als professional ga je beter functioneren als je haar hebt gesproken. Als mens trouwens ook, want haar woorden werken door in alles wat je doet.”

“Henrike is eerlijk, doortastend en intuïtief weet zij precies wat je nodig hebt.”

“Zij weet elk noodzakelijk praktisch en innerlijk proces inzichtelijk te maken.”

persoonlijke coaching

sparringpartner voor ondernemers, artiesten & professionals

Als ondernemer of professional kan je een extra klankbord wel eens gebruiken, wat steun in het proces, een luisterend oor of concreet advies.
Bijvoorbeeld als je jouw idee verder wil uitrollen of een verandering wil doorvoeren. Of wil je de bedrijfsvoering overdoen aan een werknemer misschien wel je kind? Wil je als ervaren specialist als zelfstandige aan de slag? Misschien wil je gewoon een keer je bedrijfsdoelen toetsen of de haalbaarheid van je droom? Of is er iets waar je steeds tegenaan loopt, je zit met vragen, je komt er niet toe of het schiet maar niet op?

Dan helpt wat extra ruggenspraak je verder. Of het nu gaat om grote of kleine dingen, met een kwart eeuw ondernemerservaring en mijn feilloze intuïtie in het aanvoelen wat er nodig is om jou succesvol te maken, kan ik je helpen. Ik richt me op jouw diepere persoonlijkheidslagen enerzijds en strategische doelen anderzijds.

Je zoekt geen (relatief jonge) ’template businesscoach’
Je kan duidelijke woorden aan
Je wilt je committeren aan een INTUÏTIEVE VORM van sparren om CONCRETE STAPPEN te gaan maken

Als je alles kunt
 aanvinken, is de kans groot dat wij goed klikken. 

WAT KRIJG JE?

1 TOT 3 SPARSESSIES 
24/7 BEREIKBARE SPARRINGPARTNER

Wij gaan sparren

In een paar gesprekken gaan we samen onderzoeken wat de vraag of het probleem nu precies is en hoe we dit kunnen oplossen. Ik gebruik maak het noodzakelijke proces voor je inzichtelijk. Samen bepalen we welke acties jou verder brengen en we doen het mindful: ik leg alles langs de lat van jouw drijfveer en energie en bewaak het hele proces. Een gemiddeld traject duurt maximaal 3 maanden.

Ben jij artiest of werkzaam in de cultuur en evenementenbranch? 
De manier waarop de huidige culturele sector is georganiseerd vraagt veel van theatermakers, acteurs, muzikanten. Anders dan in de sport is er geen steun voor talent en dien je je broek zelf op te houden. Omdat je tijd opgaat aan spelen en maken is ondernemen iets wat je er dus bij moet doen, en dat valt niet mee. Zeker niet als ondernemen je niet in het bloed zit. De meeste mensen (en dus ook creatieve talenten) zijn ondernemend, maar geen ondernemer. Het is dan ook niet te overzien wat je moet doen om met je kunst geld te verdienen. Ik kan je helpen hier meer grip op te krijgen.

Je mag gebruik maken van mijn 25 jaar ervaring en relaties.
Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak door mij eenvoudig te bellen. Let wel: ik werk niet meer als impresario of producent , ik deel tegen vergoeding kennis en relaties zodat je zelf aan de slag kunt om bijvoorbeeld een tournee te plannen.

Lees meer…

 

Ik ben jouw persoonlijk sparring partner. Bij de één fungeer ik als kickstarter (geef ik dat vonkje waardoor jij kan starten), bij de ander als motivator (zodat je volhoudt) en bij een derde ben ik mentor en begeleid in te maken keuzes van idee naar realisatie. Het gaat om jou: jouw optimaal functioneren en jouw business.

Wat voeg ik toe?
Ik zet jouw persoonlijk talent, expertise en positieve toegevoegde waarde aan de wereld centraal: jouw diepste motivatie wordt onderzocht waardoor helder wordt wat je verbindt met je werk en relaties. Je zult zien dat dit vleugels geeft en onvermoede krachten.

Zin om aan de slag te gaan? Neem gerust contact op.

Bekijk voor wat eerste tips:
– Shotjes optimisme over persoonlijke ontwikkeling.
– Shotjes optimisme over strategische ontwikkeling.

Henrike in gesprek met Frouke, HR professional. Uiteraard is Koekeloere erbij.

Citaten collega’s en deelnemers

“Als professional ga je beter functioneren als je haar hebt gesproken. Als mens trouwens ook, want haar woorden werken door in alles wat je doet.”

“Henrike is eerlijk, doortastend en intuïtief weet zij precies wat je nodig hebt.”

“Zij weet elk noodzakelijk praktisch en innerlijk proces inzichtelijk te maken.”

TEDTALK / LEZING

SUCCES KOMT VAN BINNEN UIT, VAN DENKEN NAAR DOEN
In (online) colleges van een half uurtje ontvangen deelnemers tips & tricks om de slag te maken van dromen, denken naar doen. Ik gebruik verhalen uit mijn carrière als theaterproducent, om uit te leggen wat maakte dat iets mislukte of lukte.

drs Crisismanagement
Hoewel het alweer lang geleden is dat ik mijn doctoraal Letteren behaalde, zijn het toch de ruim twintig jaar ondernemen in een grillige cultuursector die mij vertrouwen geven in het beheersen van crisis en ik heb geleerd deze om te buigen naar succes. Deze ervaring en kennis deel ik graag om deelnemers ‘aan’ te zetten en in actie te laten komen.